bordspellen

Zijn onze bordspel avonden toch nog ergens goed voor.

De tactiek en strategie van bordspellen als Risk, Kolonisten van Catan en Carcassonne kun je inzetten in de bestuurskamer, vinden Harry Veenendaal en Rob Okhuijsen. Zij schreven het boek Strategen van Catan, van Bordspel naar Boardroom.

Netwerken leer je bijvoorbeeld van Weerwolven van Wakkerdam, een populair kaartspel waarin alle spelers in het spel een rol hebben (zoals weerwolf of burger), maar de meesten weten niet wie er aan hun kant staan. Risk traint mensen in te schatten op welk moment ze het best de concurrentie kunnen aanvallen en wanneer verdediging de verstandigste strategie is, zeggen de auteurs.

http://webwinkel.uitgeverijprometheus.nl/book/harry-veenendaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>